Je bent ondertussen al een tijdje in het bezit van je auto rijbewijs en het lijkt je super leuk om ook te kunne motor rijden. Dan is het wel goed om eerst te weten hoe je theorie examen motor eruit ziet voordat je er aan gaat beginnen. Want net als met de auto moet je ook eerst je motor theorie hebben voordat je überhaupt een poging mag wagen om je praktijk examen te halen voor de motor. Echter ziet deze er een stuk anders uit dat het theorie examen voor het auto rijbewijs. 

Hoe ziet je theorie examen voor de motor eruit

Je zou in eerste instantie denken dat deze hetzelfde is al die voor de auto omdat we allemaal ook op dezelfde weg rijden. Dit is echter niet het geval. Waar je auto theorie echt is toegespitst op de auto is dat precies hetzelfde voor je motor theorie, die helemaal is toegespitst op de motor. Het examen voor je motor theorie bestaat bijvoorbeeld uit minder vragen dan het auto theorie. Je motor theorie bestaat uit 50 vragen, van deze 50 moet je minimaal 44 goed hebben om te slagen. Echter heb je wel slechts 30 minuten de tijd om deze vragen te beantwoorden, dat betekent dat je wel echt goed geleerd moet hebben om er een beetje soepel doorheen te gaan.

Leren voor je theorie examen auto

Zoals al gezegd doe je er dus verstandig aan om goed te leren voor je theorie examen voordat je deze gaat inplannen. Probeer net als met je auto theorie online platformen te zoek waar je je kan voorbereiden op je motor theorie. Wanneer je namelijk online examens oefent krijg je echt een goed beeld van wat je te wachten staat. Let wel, niet alle online platformen geven een goed beeld van het CBR examen. Heb je wel een goede plek gevonden voor je theorie examen motor, dan zal het echte examen je niet afschrikken. Wanneer je genoeg geleerd hebt kun je zelf je theorie examen inplannen bij het CBR, het enige wat je daarvoor nodig hebt is je DigiD. Met je DigiD kun je makkelijk online een afspraak inplannen, je kan hierbij ook zelf de datum, tijd en locatie kiezen waar jij je examen wilt doen. Het enige wat mij rest te zeggen is, succes met de voorbereiding en natuurlijk ook met het daadwerkelijke examen!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo? Hoe kunnen wij u helpen