Auto kopen of leasen? Dit moet je weten!

Heb jij je droomauto gevonden? Dan ben je vast en zeker ook op zoek naar de beste manier om hem te betalen! Mocht je niet in staat zijn om jouw voertuig direct te betalen, dan kun je ervoor kiezen om aan de slag te gaan met een leasecontract of een leenovereenkomst. Om te bepalen welke optie het beste past bij jouw levensstijl, zetten we in dit artikel de belangrijkste feiten op een rijtje.

Leasen en lenen

Wanneer je kiest voor het leasen van een auto, dan betekent dit dat je als het ware een voertuig huurt voor een vaste termijn. Je doet maandelijkse betalingen tot aan het einde van de looptijd, waarbij je kan kiezen om het proces opnieuw te beginnen met een nieuwe auto.

 

Een auto financieren met behulp van een autolening is het aanschaffen van een voertuig met geleend geld. De lening wordt terugbetaald met maandelijkse bedragen die je uiteindelijk de eigenaar van de auto zult maken.

Het verschil tussen de betalingen

Wanneer je de maandelijkse betalingen zo laag mogelijk wilt houden, dan doe je er goed aan om te kiezen voor een leaseovereenkomst. In het algemeen zijn de betalingen voor een leaseauto namelijk minder dan financieringsbetalingen, omdat je betaalt voor de waarde die je verbruikt gedurende de tijd dat je rijdt met de auto. Bij de aanschaf van een auto gaan de maandelijkse betalingen naar de geldschieter, inclusief rente.

Als je op zoek bent naar een voordelige autolease, dan biedt CarLease Nederland een goede uitkomst. Bekijk snel het actuele lease aanbod van de auto’s van KIA op financial lease KIA.

Kilometerlimiet

Voordat je een leaseovereenkomst begint, is het belangrijk om te weten hoeveel kilometers je per jaar zult rijden. Op basis van jouw rijbehoeften kies je namelijk voor een bepaalde kilometeroptie. Bij het overschrijden van de kilometerlimiet ben je verantwoordelijk voor alle extra kosten, tenzij je ervoor kiest om het voertuig na het einde van de looptijd te kopen.

Wanneer je een auto koopt met behulp van een lening, dan ben je vrij om zoveel kilometers te rijden als je wilt, hoewel de inruil- of verkoopwaarde van het voertuig zal verlagen.

Auto rijden zonder zorgen

Ben jij een autorijder die zich zo min mogelijk zorgen wilt maken over eigendom en het verkopen van een auto? Dan is een autolease een uitstekende manier om schommelingen van de inruilwaarde van de auto links te laten liggen, aangezien je aan het einde van de looptijd de auto gewoon inlevert bij de dealer. Een auto leasen is dus een ideale optie als je geen problemen hebt met maandelijkse betalingen waarmee je een auto kunt rijden en zorgeloos kunt overstappen op een nieuwe auto!

Chat openen
Hulp nodig?
Hallo? Hoe kunnen wij u helpen